Hallinto

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto. Siihen kuuluu 19 jäsentä ja se valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi.

Valtuusto valitsee kirkkoneuvoston, johon kuuluu kirkkoherra puheenjohtajana, varapuheenjohtaja sekä varsinaiset jäsenet ja varajäsenet.

Tammelan seurakunnan hallinto (pdf)

Seurakunta

Tammelan seurakunta on Tammelan rovastikunnan emäseurakunta Lounais-Hämeessä. Seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan. Tammelan rovastikuntaan kuuluvat myös Forssan, Humppilan, Jokioisten, Someron ja Ypäjän seurakunnat. Tammelan seurakunta laskee ikänsä vuodesta 1423. Tammelan jyhkeä harmaakivikirkko on 1400–1500-lukujen taitteesta. Nykyiseen asunsa se on saanut 1700- ja 1800-lukujen uudistustöiden myötä.

Seurakunnassa on noin 6000 jäsentä. Työntekijöitä seurakunnassa on 17.

Seurakunnan hallintoa johtaa neljäksi vuodeksi kerrallaan valittu kirkkovaltuusto. Seurakunnan hengellistä elämää johtaa kirkkovaltuuston kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitsema kirkkoneuvosto.

Kirkkoherra

Kirkkoherra on seurakunnan johtaja ja vastaa jumalanpalvelusten, pyhien sakramenttien, kirkollisten toimitusten ja sananjulistamisen oikeasta hoitamisesta, rippikoulujen pidosta sekä yksityisen sielunhoidon harjoittamisesta.

Kirkkoherra toimii seurakunnan hengellisessä työssä olevien työntekijöiden esimiehenä ja virkansa puolesta kirkkoneuvoston puheenjohtajana.

Kirkkoherran valinta toteutetaan joko yleisillä vaaleilla tai kirkkovaltuuston vaalilla.

Kirkkovaltuusto

Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin, johon jäsenet valitaan seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Tämän hetkinen valtuusto on valittu vuoden 2018 vaaleissa.

Kirkkovaltuusto päättää seurakunnan taloutta ja viranhaltijoita koskevista tärkeimmistä asioista, kuten toiminta- ja talousarvion ja tilinpäätöksen vahvistamisesta, virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä rakennushankkeista.

Tammelan seurakunnan kirkkovaltuustoon kuuluu 19 valtuutettua. Valtuuston puheenjohtajana toimii Anne Ylitalo ja varapuheenjohtajana Susanna Peltonen.

Jäsenet:

Pekka Uusitalo

Heikki Vainio

Kirkkoneuvosto

Kirkkoneuvoston tehtävänä on yleisesti johtaa seurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää ja muutoinkin toimia seurakunnan tehtävän toteuttamiseksi. Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa sekä seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa.

Kirkkoneuvoston kokouksiin osallistuvat luottamushenkilöiden lisäksi kirkkovaltuuston puheenjohtaja Anne Ylitalo, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Susanna Peltonen, puheenjohtajana kirkkoneuvostossa toimiva kirkkoherra Juha Koivulahti ja talouspäällikkö Jukka Girén, joka toimii neuvoston sihteerinä.

Jäsenet (henkilökohtainen varajäsen)

Seija Saarinen,  varapuheenjohtaja ( varajäsen Päivi Toikka)

Maija-Stiina Rahkonen (vj Margit Ranttila)

Sinikka Rekola (vj Jenni Rauhaniemi)

Heidi Anttila (vj Katariina Simelius)

Eija Mänki (vj Minna Nissilä)

Antero Mäkinen (vj Simo Pärssinen)

Jyri Kaunisto (vj Pekka Uusitalo)

Tuomo Tuovinen (vj Veli-Matti Pura)

Heikki Vainio (vj Jarkko Koivula)

Vastuuryhmät

Vastuuryhmien tehtävänä on seurakunnan strategian mukaisesti ideoida, suunnitella ja tukea työalojen toimintaa. Ryhmät toimivat kirkkoneuvoston alaisuudessa.

Vastuuryhmien jäsenet:

Diakoniatyö:

Työntekijät: diakoniatyöntekijä ja  Timo Leinonen

Jäsenet: Seija Saarinen, Sinikka Rekola, Margit Ranttila ja Minna Haukka

Julistustyö:

Työntekijät: Juha Koivulahti ja Katja Korja

Jäsenet: Päivi Toikka, Veli-Matti Pura, Juhani Syrjäkallio, Jyri Kaunisto

Kasvatustyö:

Työntekijät: Pasi Simola ja Annemari Sipilä

Jäsenet: Heidi Anttila, Tuomo Tuovinen, Katariina Simelius, Jenni Rauhaniemi, Jarkko Koivula

Lähetystyö:

Työntekijät: Juha Koivulahti ja Timo Leinonen

Jäsenet: Susanna Peltonen, Juha Peltonen, Eija Mänki, Maija-Stiina Rahkonen

Aikuistyö:

Työntekijät: Anne Knaapi ja diakoniatyöntekijä

Jäsenet: Pekka Uusitalo, Antero Mäkinen, Heikki Vainio, Minna Nissilä, Jukka Mansikkaniemi

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.