Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 5.1.2021 päätökset, joiden mukaan kaikki yli 10 (kymmenen) hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen sekä Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla. Päätökset ovat voimassa 11.-31.1.2021, ja niillä jatketaan kokoontumisrajoituksia, jotka ovat olleet alueilla voimassa 1.12. alkaen.

Tammelan seurakunnan toiminnan kannalta tämä tarkoittaa 31.1.2021 saakka:

• Edelleen kaikki aikuisten kokoava toiminta on peruttu.
  • Jumalanpalveluksia Tammelan kirkossa, Torron kappelissa, muissa tiloissa tai ulkoilmaolosuhteissa ei voi järjestää. Tammikuun jumalanpalvelukset toteutetaan live-videointeina ja ne ovat katsottavissa Tammelan seurakunnan Facebook-sivuilla viikon ajan. Jumalanpalveluksista ja muusta tammikuun tarjonnasta sekä kirkon aukiolosta yksityistä hiljentymistä varten voi lukea seurakunnan viikkotoimintatiedotteesta.
  • Kirkollisia toimituksia, hautaan siunaamisia, kasteita ja vihkimisiä voidaan järjestää, mutta tilaisuuksiin osallistuvien määrä joudutaan edelleen rajamaan maksimissaan 10 henkilöön. Hautajaisten osallistujamäärä voi perustelluista syistä olla muutamia henkilöitä enemmän.
  • Järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa käytetään maskeja, pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.
  • Muistotilaisuuksia tai muita perhejuhlia ei voi järjestää seurakunnan tiloissa.
  • Sen sijaan lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyön kokoava toiminta on mahdollista tarkoittaen päiväkerhoja, varhaisnuorisotyön kerhoja, isoskoulutusta ja rippikoulun lähiopetusryhmiä. Näiden ryhmien kokoontuminen on mahdollista, sillä aluehallintoviraston määräykset eivät koske varhaiskasvatuksen ryhmiä eivätkä nuorisotilojen ja nuorten työpajojen tavanomaista toimintaa. Nuorisotilan tavanomaiseksi toiminnaksi lasketaan esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät, ohjatut kerhot tai pienryhmät.
  • Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten: kirkkoherra Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, kappalainen Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja seurakuntapastori Anne Koivula puh. 050 383 3386. Lisäksi Palvelevassa puhelimessa numerossa 0400 22 11 80 on tarjolla keskusteluapua luottamuksella.

Kaikesta huolimatta siunattua ja tilanteesta johtuen terveydellistä sekä Jumalan armosta rikasta uutta vuotta 2021. Valoa kohti!

Juha Koivulahti