Kirkon tämänhetkiset toimet koronavirustilanteessa

Kirkkohallitus suosittaa seurakunnille, että ne toistaiseksi luopuvat kaikista sellaisista kokoontumisista, jotka eivät kuulu lakisääteisten tehtävien hoitoon. Seurakunnat toimittavat jumalanpalvelukset edelleen normaalisti, mutta seurakuntien jumalanpalveluselämään voi tulla tapauskohtaisia muutoksia.

Seurakunnissa pohditaan eri työalojen uusia toimintamalleja tässä virustilanteessa. Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaistensa tavoitettavissa myös sähköisten kanavien kautta. Seurakuntien omille verkkosivuille päivitetään ajankohtaista tietoa palveluista ja tapahtumista.

Seurakunnissa huolehditaan ihmisten ja tilojen hygieniasta. Kättelyä vältetään ja erityisen hyvästä käsihygieniasta huolehditaan muutoinkin. Myös mahdollisesti virusta välittävien pintojen ja esineiden käyttöön ja puhtauteen kiinnitetään erityishuomiota.

Seurakunnissa varaudutaan myös mahdollisten tartuntaepäilyjen ja sairastumisten aiheuttamiin äkillisiin ja pitkäaikaisiinkin työntekijöiden poissaoloihin. Tällä turvataan seurakunnan perustoimintojen jatkuminen.

Kirkkohallitus ja seurakunnat seuraavat aktiivisesti koronavirustilannetta.

Puhuminen auttaa huolissa

Mikäli koronavirus ja sen uutisointi aiheuttaa huolta, kannattaa olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin. Seurakunnat toimivat terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan ja tekevät heidän kanssaan yhteistyötä.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa huolissasi. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.