Seurakunnassa tapahtuu

Kuollut

Teijo Veikko Juhani Ruohonen

Jumalanpalvelukset

1. sunnuntai helluntaista, 20.9. konfirmaatiojumalanpalvelus kirkossa klo 10. Saarna ja liturgia Juha Koivulahti, kanttori Katja Korja.

Muuta

Ke 23.9 klo13 päivähartaushetki kirkossa, joka alkaa klo 13 ja kestää 15-20 minuuttia. Kirkko on hartauden jälkeen auki klo 14 saakka yksityistä hiljentymistä tai tutustumista varten. Hartaushetkien pitäjinä toimivat seurakunnan kanttori, papit, diakoni, nuorisotyönohjaaja ja lapsityöntekijät. Hartaudet radioidaan myös Ruisluodon palvelukeskukseen.

Ke 23.9 klo 9.30-11.00 perhekerho, johon lapset voivat tulla yhdessä aikuisen kanssa, kokoontuu pappilassa. Omat eväät mukaan, kerhossa kahvi- ja mehutarjoilu. Tervetuloa.

Ke 23.9. Alfakurssi Seurakuntakodilla klo 18. Tiedustelut Susanna Peltonen 0400 849257 tai Arto Hintsanen 040 7073114.

To 24.9 Aamurukoushetki kirkon sakastissa klo 9, Seppo Kujala. Rukoushetkessä muistetaan erityisesti kotiseurakuntamme asioita ja rukoillaan kaikkien tammelalaisten puolesta. Rukousaiheita voit myös lähettää sähköpostilla aamurukoushetkien vetäjälle seppojkujala@gmail.com.

Pe 25.9. Mikaelin tapahtuma alkaen klo 17

Palveleva puhelin vastaa numerossa 0400 22 11 80. Keskusteluapua luottamuksella, sinua kuunnellen, älä jää yksin.

Jumala tahtoi rohkaista meitä, hänen turviinsa paenneita ja kannustaa pitämään kiinni toivosta, joka on edessämme. Hepr. 6:18

Aamurukoushetket

Aamurukoushetkiä joka toinen torstai kirkossa

Kirkossa kokoontuu joka toinen torstaiaamu klo 9 pieni rukoilijoiden joukko. Rukoushetkessä muistetaan erityisesti kotiseurakuntamme asioita ja rukoillaan kaikkien tammelalaisten puolesta. Jokainen mukana oleva voi kertoa myös omia rukousaiheita, joiden puolesta aamussa rukoillaan. Rukoushetkessä ei kenenkään ole pakko esim. rukoilla ääneen. Hiljainen rukous kuullaan siinä, missä ääneenkin lausuttu.

Jos Sinulla on joku asia, jonka puolesta toivot seurakunnan rukoilevan, voit kertoa ne noissa aamuhetkissä. Rukousaiheita voit myös lähettää sähköpostilla aamurukoushetkien vetäjälle Kujalan Sepolle: seppojkujala@gmail.com.

Kaikki aamurukouksissa muistetut aiheet käsitellään luottamuksellisesti. Jos haluat rukoilla yhdessä toisten kanssa, tule Sinäkin rohkeasti mukaan.

Rukoushetket ovat 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11.., 3.12. ja 17.12.

Vanhassa aforismissa ovat sanat: ”Rukous on suurin, mutta vähiten käytetty voima maailmassa.” – Siksi kannattaa rukoilla. Aina.”

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.