Kuollut   

Sinikka Marjatta Jaakkola 81v

Jumalanpalvelukset  

Su 6.12. Itsenäisyyspäivän Jumalanpalvelus, 2. Adventtisunnuntai. Jumalanpalvelus toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Suoratoistona lähetettävään jumalanpalvelukseen voi osallistua Tammelan seurakunnan Facebook-sivujen kautta.

Muuta  

Tammelan seurakunta noudattaa toiminnassaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaa määräystä sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja Tampereen hiippakunnan ohjeistusta ajalla 1.–20.12.2020.

Seurakunta hoitaa kaikissa oloissa lakisääteisiä tehtäviä, joita ovat jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, sielunhoito ja diakonia sekä henkisen tuen antaminen. Kasteissa ja avioliittoon vihkimisissä paikalla voi olla enintään 10 ihmistä mukaan lukien seurakunnan työntekijät. Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset. Seurakunnan tiloja ei voi käyttää toimitusten muisto- tai juhlatilaisuuksiin.

Diakoniatyön kotikäyntejä ei tehdä 3.12.2020 -10.1.2021 välisenä aikana. Diakonian asiakasvastaanotto vain ajanvarauksella numerosta 0408049533, Sari Tenhami.

Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse numerossa 0408049550 tai sähköpostilla tammelan.seurakunta@evl.fi ma-to 9-13. Paikan päällä asiointia varten pyydämme varaamaan ajan. 

Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten:

Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja Anne Koivula puh. 050 383 3386.

Palveleva puhelin vastaa numerossa 0400 22 11 80. Keskusteluapua luottamuksella, sinua kuunnelleen, älä jää yksin.

 

Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. Matt. 6:8

 

www.tammelanseurakunta.fi   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

KORONATIEDOTE 2.12.2020

Tammelan seurakunta ja koronatilanne joulukuun alkaessa

Tammelan seurakuntaa koskee myös 10 hengen kokoontumisrajoitus 20.12.2020 saakka

Tammelan seurakunta noudattaa toiminnassaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston antamaa määräystä sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin ja Tampereen hiippakunnan ohjeistusta. Kielto yli 10 henkilön kokoontumisille koskee myös seurakunnan sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä kokoontumisia ajalla 1.–20.12.2020.  Tänä aikana tilaisuuksia ei voi järjestää edes turvavälein.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Seurakunta hoitaa kaikissa oloissa lakisääteisiä tehtäviä, joita ovat jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, sielunhoito ja diakonia ja henkisen tuen antaminen. Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Suoratoistona lähetettäviin jumalanpalveluksiin voi osallistua sähköisten viestintäkanavien kautta seurakunnan facebook-sivuilla. Jumalanpalvelukset tulevat Tammelan kirkosta 6.12., 13.12. ja 20.12. Jumalanpalvelusten tekstit ja puheet julkaistaan myös seurakunnan verkko- ja facebook-sivuilla.

Kasteissa ja avioliitoon vihkimisissä paikalla voi olla enintään 10 ihmistä mukaan lukien seurakunnan työntekijät. Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Seurakunnan tiloja ei voi tänä aikana käyttää toimitusten muisto- tai juhlatilaisuuksiin.

Muu kokoava toiminta

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta muu seurakunnan kokoava toiminta keskeytetään, siirretään eteenpäin tai muutetaan mahdollisuuksien mukaan etäkokoontumiseksi 20.12. saakka. Tämä koskee kaikkea aikuisten, lasten- ja perheiden sekä nuorten toimintaa.

Kauneimpia joululauluja ei voida järjestää. Tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihkoja voi noutaa omaan käyttöönsä Tammelassa apteekista, kirjastosta ja seurakunnan diakoniatoimistosta.

Tammelan kirkko on auki sunnuntaisin (13.12. ja 20.12.) kello 10.30–12.00 hiljentymistä, rukousta ja keskusteluapua varten. 

Seurakuntatoimisto

Tammelan seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse p. 040 804 9550 ja sähköpostilla tammelan.seurakunta@evl.fi ma–to klo 9–13. Paikan päällä tapahtuva asiointi pyydetään sopimaan ajanvarauksella.

Apua tarjolla

Diakoniatyöntekijä palvelee puhelimitse ja sähköpostitse. Myös diakoniatyöntekijän tapaamiset sovitaan etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Diakoni Sari Tenhami puh. 040 804 9533, sähköposti sari.tenhami@evl.fi.

Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten:

Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, sähköposti juha.koivulahti@evl.fi

Timo Leinonen puh. 050 362 0895, sähköposti timo.leinonen@evl.fi

Anne Koivula puh. 050 383 3386, sähköposti anne.h.koivula@evl.fi

 

Joulunpyhät

Varsinaisesta joulunajan toiminnasta (24.12.2020–6.1.2021) tiedotetaan myöhemmin.

Muuta huomioitavaa!

Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään. Seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Taivaankappaleita-konsertti pe 20.11. klo 19

TSRK Messubändin konsertti Tammelan kirkossa pe 20.11.2020 klo 19. Lauluja ja soitinmusiikkia rock-, gospel- ja pop-genreistä. Sanni Mattila, laulu, Artturi Pura, sähkökitara, Samuli Ruohonen, basso, Venla Tenhami, koskettimet & Eemil Tikka, rummut. Vapaa pääsy.

Koronatiedote

Seuraavassa tietoa, miten seurakunnan toiminta hoidetaan toistaiseksi:
Jumalanpalveluselämä:
– jumalanpalvelukset pidetään kirkossa messuina, mutta tartuntatilanteen pahentuessa siirrytään sanajumalanpalveluksiin
– ehtoollisenjakajat käyttävät maskeja tai visiirejä.
– kirkkovieraita kehotetaan istumaan väljästi
– suuremmat tilaisuudet tarvittaessa väkimäärärajoituksin
– kirkkokahveja ei järjestetä
Diakoniatyö:
– Diakoni tekee kotikäyntejä harkinnan mukaan ja käyttää maskia tai visiiriä
Kirkolliset toimitukset:
– kasteet suositellaan pidettäväksi kirkossa tai muussa seurakunnan tilassa, kahvit voi halutessaan järjestää pappilassa
– vihkimiset, hautaan siunaamiset ja muistotilaisuudet pidetään väkimäärärajoitusten ja muiden viranomaisohjeiden mukaan
– hautaansiunaamisissa kantajat käyttävät omia maskeja tai vaihtoehtoisesti vainaja tuodaan eteen kuljetusvaunulla
Kasvatustyö:
– lastenkerhot toimivat normaalisti
– Joulun ajan tilaisuudet katsotaan tilanteen mukaan
– leirit, isoskoulutukset ja kerhot pidetään turvatoimin
Musiikkityö:
– konsertit ja muut isommat tilaisuudet väkimäärärajoitusten mukaan
– kuorotoiminta toteutetaan kanttorin harkinnan mukaan
– joulun ajan suuremmat tilaisuudet väkimäärärajoitusten ja sen hetkisten suositusten mukaan
Tilojen maksimiväkimäärät:
Kirkko: 200
Seurakuntakoti: 40
Pappila: 20
Torron kappeli: 30

Joulun lapsi keräys

Operaatio Joulun Lapsi keräys Romanian ja Moldovan vähävaraisille lapsille on alkanut.

Pakettiaihiot ja pakkausohjeet ovat noudettavissa seurakuntatoimistolta ma – to klo 9-13.

Paketit palautetaan viikolla 47, 16-23.11 välisenä aikana.

Lisätietoja keräyksestä voi kysyä numerosta 045 234 3770 / Hannele Korpi.

Aamurukoushetket

Aamurukoushetkiä joka toinen torstai kirkossa

Kirkossa kokoontuu joka toinen torstaiaamu klo 9 pieni rukoilijoiden joukko. Rukoushetkessä muistetaan erityisesti kotiseurakuntamme asioita ja rukoillaan kaikkien tammelalaisten puolesta. Jokainen mukana oleva voi kertoa myös omia rukousaiheita, joiden puolesta aamussa rukoillaan. Rukoushetkessä ei kenenkään ole pakko esim. rukoilla ääneen. Hiljainen rukous kuullaan siinä, missä ääneenkin lausuttu.

Jos Sinulla on joku asia, jonka puolesta toivot seurakunnan rukoilevan, voit kertoa ne noissa aamuhetkissä. Rukousaiheita voit myös lähettää sähköpostilla aamurukoushetkien vetäjälle Kujalan Sepolle: seppojkujala@gmail.com.

Kaikki aamurukouksissa muistetut aiheet käsitellään luottamuksellisesti. Jos haluat rukoilla yhdessä toisten kanssa, tule Sinäkin rohkeasti mukaan.

Rukoushetket ovat 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11.., 3.12. ja 17.12.

Vanhassa aforismissa ovat sanat: ”Rukous on suurin, mutta vähiten käytetty voima maailmassa.” – Siksi kannattaa rukoilla. Aina.”

Varautuminen Korona-virukseen

Korona-viruksen leviämisen estämiseksi käytämme seurakunnan tilaisuuksissa tiloistamme löytyvää desinfiointiainetta erityisesti ruokailujen yhteydessä emmekä kättele toisiamme. Tiedotamme myös erikseen, jos tilaisuuksia joudutaan perumaan.

Kaste
Konfirmaatio
Häät
Hautajaiset