Jumalanpalvelus

Jumalanpalveluselämällä tarkoitetaan seurakunnan yhteistä kokoontumista Jumalan sanan ja sakramenttien ääreen. Jumalanpalveluselämän ydin on jokapyhäinen ehtoollisjumalanpalvelus eli messu. Sen muita muotoja ovat erilaiset messut, jumalanpalvelukset ja rukoushetket sekä kirkolliset toimitukset ja kotien rukouselämä.

Tammelan seurakunnassa messua vietetään sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä Tammelan kirkossa kello 10. Tervetuloa!

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.