Lähetys ja kansainvälinen diakonia

Seurakuntamme osallistuu Kristuksen kirkolleen antaman lähetystehtävän toteuttamiseen. Siihen sisältyy evankeliumin julistaminen ja diakonia, lähimmäisen rakkauden osoittaminen kaikille. Evankeliumin julistaminen koko ihmiskunnalle on kristittyjen yhteinen haaste. Lähetystyön luonteeseen kuuluu meneminen sinne missä Kristusta ei vielä tai ei enää tunneta. Teemme työtä siltä perustalta, josta kirkon osallistuminen maailmanlaajuiseen lähetystehtävän toteuttamiseen kasvaa. Siksi rukoilemme lähetystyön puolesta, järjestämme lähetysiltoja, lähetyslounaita, myyjäisiä, arpajaisia, Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia ja sitoudumme täyttämään kannatussopimusten velvoitteet. Pyrimme siihen, että Kristuksen kirkolleen antama lähetystehtävä kulkee läpileikkaavasti mukana kaikessa seurakuntamme toiminnassa. Tahdomme olla mukana siinä minkä Jumala siunaa.

Kansainvälisen diakonian kautta seurakuntamme osallistuu Jeesuksen antamaan palvelutehtävään. Tahdomme todistaa teoillamme kristillisestä vakaumuksesta, joka toimii lähimmäisen hyväksi ja kantaa vastuuta maailmasta. Uskomme, että jokaisella ihmisellä on luovuttamaton ihmisarvo. Haluamme vahvistaa kaikkien ihmisarvoa ja edellytyksiä kantaa itse vastuuta elinolosuhteisiinsa vaikuttavista asioista. Tukemamme kansainvälinen diakonia toteutuu kehitysyhteistyönä, katastrofi- ja pakolaisapuna sekä kirkkojen välisenä yhteistyönä. Kansainvälisen diakoniatyön avustus katastrofityölle kanavoidaan Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Tuemme radiotyötä, Sirpa Rissanen on nimikkolähettimme

Tammelan seurakunta on solminut lokakuussa 2016 yhteistyösopimuksen medialähetysjärjestö Sanansaattajien kanssa Sirpa Rissasen työn tukemiseksi.

BA ja yo-merkonomi Sirpa Rissanen on aloittanut helmikuun alussa 2016 kristillisen satelliitti-televisioyhtiön SAT-7:n palveluksessa hallintotiimissä Nikosiassa Kyproksella medialähetysjärjestö Sanansaattajien lähettämänä. SAT-7 tuottaa turkin-, farsin- ja arabiankielisiä ohjelmia, jotka lähetetään Lähi-Itään, Pohjois-Afrikkaan ja Eurooppaan. Lisäksi toimii SAT-7 Kids lastenkanava.

Seurakuntamme taloudellisen tuen tavoite on 5000 € vuodessa

Tuemme Kamerunin luterilaisen kirkon radiolähetystyötä Keski- ja Länsi-Afrikassa Radiolähetysjärjestö Sanasaattajat r.y.:n kautta

Seurakuntamme tukee kristillistä radiotyötä Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat r.y.:n kautta. Nimikkokohteenamme on fulfulden kielinen radiolähetystyö fulaniväestön parissa Keski- ja Länsi-Afrikassa. Ohjelmatuotanto tapahtuu yhteistyössä Kamerunin luterilaisen kirkon ja Etelä-Afrikassa toimivan Trans World Radion kanssa.

Olemme seurakuntana sitoutuneet kantamaan vastuuta mm.

• muistamalla ohjelmaa, sen tuotantoa ja kuuntelijoita esirukouksin jumalanpalveluksissa ja muissa kokoontumisissamme sekä (Lähetysajat ma, ti, to, pe, la, su 18.30–19.00 UTC, +2 h Suomen aikaan)
  • pitämällä radiolähetystyötä esillä lasten, nuorten ja aikuisten parissa.

Seurakuntamme taloudellisen tuen tavoite on 4000 € vuodessa ja sopimus on voimassa toistaiseksi.

Radiolähetystyöstä Keski- ja Länsi-Afrikassa löydät lisätietoja täältä:

Tuemme Hanna-työtä Intiassa
Tuemme Hanna-työtä Intiassa tukemalla tamilinkielisiä radio-ohjelmia.
Tammelan seurakunta tekee yhteistyötä Kirkon ulkomaanavun ja lähetysjärjestöjen kanssa.

Tammelan seurakunnan juhannusjuhlilla 2016 kerätyn kolehdin 240 € avulla ostettiin Intiassa kaksi ompelukonetta. Näiden ompelukoneiden avulla naiset voivat saada elannon ja elämänsä kuntoon.

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.

Kirkon ulkomaanapu
Suomen Lähetysseura