Musiikki

Musiikkitoiminta palvelee seurakunnan jumalanpalveluselämää, kokoaa ihmisiä yhteen sanan ja sävelten äärelle, edistää ja ylläpitää kirkkomusiikin monipuolista käyttöä seurakunnassa sekä tarjoaa mahdollisuuden musiikin harrastamiseen.

Kuorot ja yhteislaulu

Kirkkokuoron harjoitukset torstaisin klo 18.00. Lisätietoja kanttori Katja Korja.

Rovastikunnallinen gospelkuoro Palava pensas. Lisätietoja Hannu Mäkelä, puh. 041 547 4601.

Matalan kynnyksen yhteislaulua: lauluhetki keskiviikkoisin klo 10.30-11.00 seurakuntakodilla arkilounaan yhteydessä. Lauletaan toivevirsiä ja -lauluja mm. viisikielisestä laulukirjasta.

Mukaan musiikkityöhön

Haluaisitko musisoida messussa tai muissa seurakunnan tilaisuuksissa? Teen mielelläni yhteistyötä kaikenikäisten musiikinharrastajien kanssa. Tuo musiikilliset lahjasi seurakuntalaisten iloksi ottamalla rohkeasti yhteyttä kanttoriin, niin suunnitellaan yhdessä esiintymismahdollisuus. Seurakunnassa on läpi vuoden erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteismusisoinnille, säestystehtävälle tai musiikkiesitykselle on luonteva sijansa.

Konserttien järjestäminen

Seurakunnan tiloja annetaan ilmaiskonserttien ja vuokrataan maksullisten tilaisuuksien käyttöön sopimuksen mukaan. Yhteydenotot konserteista sekä ohjelmamarkkinoinnista sähköpostilla kanttorille.

Urut

Tammelan kirkon urut ovat alunperin Anders Thulé -urut vuodelta 1849. Urkujen laajennus valmistui 1973, jolloin niihin lisättiin kaidepillistö ja yhteensä 11 äänikertaa. Alkuperäisiä äänikertoja on 17. Uruissa on kolme sormiota ja jalkio. Urkujen dispositioon voi tutustua tästä:
https://www.suomenurut.fi/tammela/tammelan-kirkko/

Urkujen sointi on tasapainoinen, pehmeä ja selväpiirteinen. Kirkon erinomainen akustiikka kannattelee urkusointia miellyttävästi.

 

”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.” (Kol.3:16) 

 

 

 

Katja Korja

Kanttori

p. 050 383 3387

katja.korja@evl.fi

Ajankohtaista

Aamurukoushetket

Aamurukoushetkiä joka toinen torstai kirkossa

Kirkossa kokoontuu joka toinen torstaiaamu klo 9 pieni rukoilijoiden joukko. Rukoushetkessä muistetaan erityisesti kotiseurakuntamme asioita ja rukoillaan kaikkien tammelalaisten puolesta. Jokainen mukana oleva voi kertoa myös omia rukousaiheita, joiden puolesta aamussa rukoillaan. Rukoushetkessä ei kenenkään ole pakko esim. rukoilla ääneen. Hiljainen rukous kuullaan siinä, missä ääneenkin lausuttu.

Jos Sinulla on joku asia, jonka puolesta toivot seurakunnan rukoilevan, voit kertoa ne noissa aamuhetkissä. Rukousaiheita voit myös lähettää sähköpostilla aamurukoushetkien vetäjälle Kujalan Sepolle: seppojkujala@gmail.com.

Kaikki aamurukouksissa muistetut aiheet käsitellään luottamuksellisesti. Jos haluat rukoilla yhdessä toisten kanssa, tule Sinäkin rohkeasti mukaan.

Rukoushetket ovat 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11.., 3.12. ja 17.12.

Vanhassa aforismissa ovat sanat: ”Rukous on suurin, mutta vähiten käytetty voima maailmassa.” – Siksi kannattaa rukoilla. Aina.”

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.

Kaste
Konfirmaatio
Häät
Hautajaiset