Musiikki

Musiikkitoiminta palvelee seurakunnan jumalanpalveluselämää, kokoaa ihmisiä yhteen sanan ja sävelten äärelle, edistää ja ylläpitää kirkkomusiikin monipuolista käyttöä seurakunnassa sekä tarjoaa mahdollisuuden musiikin harrastamiseen.

Kuorot ja yhteislaulu

Kirkkokuoron harjoitukset torstaisin klo 18.00. Lisätietoja kanttori Katja Korja.

Rovastikunnallinen gospelkuoro Palava pensas. Lisätietoja Hannu Mäkelä, puh. 041 547 4601.

Matalan kynnyksen yhteislaulua: lauluhetki keskiviikkoisin klo 10.30-11.00 seurakuntakodilla arkilounaan yhteydessä. Lauletaan toivevirsiä ja -lauluja mm. viisikielisestä laulukirjasta.

Mukaan musiikkityöhön

Haluaisitko musisoida messussa tai muissa seurakunnan tilaisuuksissa? Teen mielelläni yhteistyötä kaikenikäisten musiikinharrastajien kanssa. Tuo musiikilliset lahjasi seurakuntalaisten iloksi ottamalla rohkeasti yhteyttä kanttoriin, niin suunnitellaan yhdessä esiintymismahdollisuus. Seurakunnassa on läpi vuoden erilaisia tilaisuuksia, joissa yhteismusisoinnille, säestystehtävälle tai musiikkiesitykselle on luonteva sijansa.

Konserttien järjestäminen

Seurakunnan tiloja annetaan ilmaiskonserttien ja vuokrataan maksullisten tilaisuuksien käyttöön sopimuksen mukaan. Yhteydenotot konserteista sekä ohjelmamarkkinoinnista sähköpostilla kanttorille.

Urut

Tammelan kirkon urut ovat alunperin Anders Thulé -urut vuodelta 1849. Urkujen laajennus valmistui 1973, jolloin niihin lisättiin kaidepillistö ja yhteensä 11 äänikertaa. Alkuperäisiä äänikertoja on 17. Uruissa on kolme sormiota ja jalkio. Urkujen dispositioon voi tutustua tästä:

Urkujen sointi on tasapainoinen, pehmeä ja selväpiirteinen. Kirkon erinomainen akustiikka kannattelee urkusointia miellyttävästi.

”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne.” (Kol.3:16)

Katja Korja

p. 050 383 3387

katja.korja@evl.fi

Kirkko kylässä -kinkerit

On taas aika pitää Kirkko kylässä -kinkereitä. Aiheena tänä vuonna ”Minä uskon Jeesukseen Kristukseen”. Mukaan katekismus ja virsikirja, kotoa löytyy. Tervetuloa kinkereille!

Pitopaikat:

su 2.2. klo 12 Saari-Kaukola, Jaana ja Hannu Ali-Huokuna, Kaukolantie 690
su 2.2. klo 15 Teuro-Kuuslammi, Maija-Stiina ja Tuomas Rahkonen, Kuuslammintie 8
su 2.2. klo 15 Liesjärvi, kylätalo, Liesjärventie 758
to 6.2. klo 18 HKRV, Valkeaniemen pirtti, Valkeaniementie 1
su 9.2. klo 12 Susikas, kylätalo, Susikkaantie 604
su 9.2. klo 12 kirkonkylä ja Mustiala-Loimonen, messu klo 10, kinkerit messun jälkeen seurakuntakodilla
su 16.2. klo 12 Kaukjärvi-Heinämaa, Aira ja Martti Rekola, Kaukjärventie 375
ke 19.2. klo 12.30 Letku, Letkun pirtti, Härkätie 189
su 23.2. Torro, messu klo 13 kappelilla, Pursiontie 23. Kinkerit klo 14 Arto ja Margit Ranttilalla, Somerontie 1204
to 27.2. klo 13 Tammikartano
su 1.3. klo 12 Porras-Ojainen, Raija ja Veikko Hovila, Portaantie 837
su 1.3. Hykkilä-Lunkaa, nuorisoseurantalo, Hykkiläntie 637. Messu klo 13, kinkerit klo 14.
su 15.3. klo 12 Patakangas, nuorisoseurantalo, Rimmiläntie 70

Hautausmaalta kaadettiin puita

Hautausmaalta kaadettiin kahdeksan lehtikuusta turvallisuussyistä. Puut olivat osittain lahoja ja niistä putoili oksia. Vaarana oli, että oksia putoilee myös viereiselle kevyenliikenteen väylälle.

Suntion sijaiseksi?

Etsimme Heli-suntiollemme vakituista sijaista. Tehtäviin kuuluu etupäässä kirkossa, mutta myös seurakunnan muissa tiloissa järjestettävien kirkollisten toimitusten, jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien suntion tehtävät viikonloppuna kerran kuukaudessa sekä sijaistukset loma-aikoina. Lisätietoja: suntio Heli Heikkilä p. 050 383 3389 heli.elisa.heikkila@evl.fi tai kirkkoherra Juha Koivulahti p. 040 804 9534 juha.koivulahti@evl.fi.

Kesätyöt 2020

Tammelan seurakunta hakee kesäksi 2020 hautausmaalle kausityöntekijöitä 4 – 6 kuukauden mittaisiin työsuhteisiin ja vähintään 16 vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä 1 – 2 kuukauden työsuhteisiin koulujen kesälomien ajaksi.
Työtehtäviin kuuluvat erilaiset hauta- ja puistoalueiden hoito- ja kunnossapitotyöt hautausmaalla ja seurakunnan kiinteistöjen viheralueilla. Työtehtävät edellyttävät hyvää fyysistä kuntoa ja kykyä työskennellä erilaisissa sääolosuhteissa. Alan koulutus ja aikaisempi kokemus viheralueiden kunnossapitotöistä katsotaan eduksi.
Lisäksi seurakunta hakee osa-aikaista (30 h/vko) kirkon valvojaa/opasta ajalle 8.6.–7.8.2020. Hakijan tulee olla 16 vuotta täyttänyt.
Lomakkeen hautausmaan kausi-/kesätyöntekijäksi ja kirkon valvojan/oppaan tehtäviin voi tulostaa alla olevista linkeistä. Hakulomakkeita saa myös seurakuntatoimistosta.
Hakuaika päättyy 27.3.2020 klo 15.00. Hakemukset tulee toimittaa seurakuntatoimistoon osoitteeseen Tammelantie 29, 31300 TAMMELA tai lähettää sähköpostiosoitteeseen jukka.giren@evl.fi.
Lisätietoja antaa talouspäällikkö Jukka Girén, puh. 040 804 9530 tai sähköposti jukka.giren@evl.fi.

Hakemuskaavake kesätöihin 2020 hautausmaa

Hakemuskaavake kesätöihin 2020 kirkon opas

Taina Hintsanen lapsityöntekijäksi

Taina Hintsanen Tammelan seurakunnan lapsityöntekijäksi

Tammelan seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi 19.12. tammelalaisen Taina Hintsasen seurakunnan toiseen lapsityöntekijän virkaan. Hintsasella on kirkon virkaan pätevöittävä yhteisöpedagogin (AMK) tutkinto ja hän toimi aiemmin tänä vuonna yhdeksän kuukautta Tammelan seurakunnan määräaikaisena nuorisotyönohjaajana.

Seurakunnan kaksi lastenohjaajan tointa on muutettu vuoden 2019 aikana lapsityöntekijöiden viroiksi, joista toista hoitaa tehtävässä pitkään toiminut Annemari Sipilä. Tehtävässä, johon Hintsanen valittiin, on tarkoitus suuntautua etupäässä tavoittavaan lapsi- ja perhetyöhön mahdollisuuksien mukaan Tammelan kylillä. Lisäksi virka sisältää yhteensä maksimissaan 40 prosenttia varhaisnuorisotyötä sekä osallistumista nuorisotyön leiritoimintaan ja rippikoulutyöhön.