Rukous muuttaa maailmaa

Seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen sunnuntaisin. Olennainen osa jumalanpalvelusta on rukous. Rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa, huokauskin on rukous. Myös virret ovat rukousta.

Kynttilän sytyttäminenkin voi olla rukousta. Voit sytyttää rukouskynttilän kirkon lähetyskynttelikköön. Voit myös kirjoittaa oman rukousaiheen esirukouslaatikkoon, joka on kirkon takaosan rukousalttarilla. Nämä rukoukset liitetään yhteiseen esirukoukseen sunnuntain jumalanpalveluksessa.

Aamurukoushetket

Aamurukoushetkiä joka toinen torstai kirkossa

Kirkossa kokoontuu joka toinen torstaiaamu klo 9 pieni rukoilijoiden joukko. Rukoushetkessä muistetaan erityisesti kotiseurakuntamme asioita ja rukoillaan kaikkien tammelalaisten puolesta. Jokainen mukana oleva voi kertoa myös omia rukousaiheita, joiden puolesta aamussa rukoillaan. Rukoushetkessä ei kenenkään ole pakko esim. rukoilla ääneen. Hiljainen rukous kuullaan siinä, missä ääneenkin lausuttu.

Jos Sinulla on joku asia, jonka puolesta toivot seurakunnan rukoilevan, voit kertoa ne noissa aamuhetkissä. Rukousaiheita voit myös lähettää sähköpostilla aamurukoushetkien vetäjälle Kujalan Sepolle: seppojkujala@gmail.com.

Kaikki aamurukouksissa muistetut aiheet käsitellään luottamuksellisesti. Jos haluat rukoilla yhdessä toisten kanssa, tule Sinäkin rohkeasti mukaan.

Rukoushetket ovat 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11.., 3.12. ja 17.12.

Vanhassa aforismissa ovat sanat: ”Rukous on suurin, mutta vähiten käytetty voima maailmassa.” – Siksi kannattaa rukoilla. Aina.”

Uusi lauluvihko käytössä Saarnakivellä sunnuntaina

TERVETULOA SAARNAKIVELLE JUMALANPALVELUKSEEN SU 12.7. KLO 13
Laulamme siellä ensi kertaa upouusista lauluvihkoista. Laadin vihkon kevään aikana seurakunnan lukuisia ulkoilmajumalanpalveluksia varten. Vihkossa on virsien lisäksi hengellisiä lauluja eri vuosikymmeniltä painottuen kesä- ja luontoaiheisiin.
Monet vihkon virsistä ja lauluista ovat jo tulleet tutuiksi seurakunnan eri tilaisuuksissa ja toivelauluina keskiviikon lauluhetkissä, mutta joukossa on myös muutamia uudempia helmiä, kuten tammelalaisen sanoittajan Sirpa Sironen-Hännisen lauluja. Raikkaan ja oivaltavan kuvituksen on laatinut Tammelasta kotoisin oleva kuvataidekasvatuksen opiskelija Sara Teperi.
Lähdin alkuvuodesta innolla laatimaan tammelalaisten näköistä lauluvihkoa, jotta olisi kokonaisuus, jossa olisi runsaasti niitä kaikkein toivotuimpia hengellisiä, ja jotta joka tilaisuuteen ei tarvitsisi laatia erikseen käsiohjelmaa – näin säästyisi sekä paperia että työaikaa. Tämän työstön jälkeen on kuitenkin pakko tunnustaa, että urakka oli aika paljon suurempi kuin mitä osasin etukäteen kuvitella. Nostan isosti hattua painotuotteiden toimittajille ja taittajille, he tekevät paljon taitoa, kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa työtä. Toivottavasti tästä vihkosta on meille kaikille iloa vuosiksi eteenpäin jumalanpalvelusten ja yhteislaulun merkeissä.
Saarnakivellä jumalanpalveluksen toimittaa Yrjö Niemi. Kanssani musisoivat Antero Ylitalo, viulu sekä Joni Lukkala, harmonikka.
t. Katja

Kirkko avoinna vierailijoille

Kirkko on avoinna vierailijoille jumalanpalvelusten yhteydessä sekä lisäksi kesän ajan keskiviikkoisin klo 15-18. Keskiviikkoaukiolo alkaa 10.6.2020 ja päättyy 12.8.2020.