Seurakuntalaisten yhteinen seinätekstiili "Ikhtys" -projekti alkaa

Tuula ja Sari pitelevät kala-aiheista ylijäämänahasta valmistettua seinätekstiiliä.

Tuula (vas.) ja Sari pitelevät kala-aiheista ylijäämänahasta valmistettua seinätekstiiliä.

Aloitamme vapaaehtoisprojektin, jossa ammattikäsityöläisen johdolla Pappilan saliin tehdään seinätekstiili tilkkutyötekniikalla seurakuntalaisten tilkuista. Projektia vetävät käsityöläinen Tuula Teperi, diakoni Sari Tenhami sekä kanttori Katja Korja.

Seinätekstiilin aiheena on alkukirkon kala-symboli, kreikaksi Ikhtys. Se kuvaa seurakuntalaisten yhteyttä ja muodostaa myös lyhenteen kreikankielisistä sanoista ”Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Pelastaja”. Voit osallistua projektiin tässä alkuvaiheessa tuomalla oman tilkkusi osaksi tekstiilin materiaalia. Projektissa järjestetään myös talkooiltoja, joista tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Tilkulta toivomme seuraavia ominaisuuksia:

• Materiaali on puuvillaa, eikä se ole venyvää (ei esim. college tai trikoo)
  • Mielellään ei täysin valkoista
  • Tilkun materiaalina voi olla vanha vaate, pöytäliina, kangaspala, lakana, verho tms.
  • Leikkaa tilkku noin A4-paperin kokoiseksi palaksi
  • Voit tuoda useamman tilkun

Tuo tilkkusi sinulle sopivaan paikkaan:

• Seurakunnan ryhmään, esim. diakoniapiiriin, käsityöpiiriin, kuoroon, isoskoulutukseen tms.
  • Tilkkukoriin kirkon takaosaan
  • Seurakuntatoimistoon sen aukioloaikoina tai kuoressa toimiston postilaatikkoon
  • Diakoniatoimiston tilkkukoriin

Tervetuloa mukaan!