Uutislistaukseen

Päiväkerhot ja nuorten tilat sekä diakoniatoimisto uusiin tiloihin

Kyltti, jossa teksti diakoniatoimisto

Tammelan seurakunnan päivä- ja perhekerhot aloittavat syyskaudella vuokratiloissa Tammelan entisessä kirjastorakennuksessa. Samaan rakennukseen siirtyy myös seurakunnan nuorten kokoontumistilat. Diakoniatoimisto muuttaa Pappilaan.

Tammelan seurakunta teetti sisäilma- ja kosteustekniset tutkimukset Tammelan seurakuntakodille ja Kaitalammin leirikeskukseen. Tutkimukset päätettiin tehdä, koska osa työntekijöistä ilmoitti sisäilmaoireista seurakodilla päivittäin työskenneltäessä. Oireiluista ei ole tullut asiakasvalituksia.

Seurakuntakodin tutkituista materiaalinäytteistä löytyi mikrobikasvua kellaritiloissa yli asumisterveysasetuksen toimenpiderajan, leirikeskuksen näytteissä ei toimenpideraja ylittynyt.

Seurakuntakodin osalta seurakunta ryhtyi tutkimuksessa suositeltuihin välittömiin toimenpiteisiin. Kellaritilat alipaineistettiin ja sinne lisättiin kaksi poistoilmapuhallinta. Ilmanvaihtoa säädettiin siten, että yläkerran ollessa ylipaineinen tuloilmaa ei pääse käyttötiloihin kellaritilojen kautta. Juhlasalin ilmanvaihtokone ja -huone puhdistettiin. Ympäristöterveystarkastaja kävi tiloissa seurakunnan kutsumana, eikä hänen mukaansa tilojen käytölle ole esteitä suoritettujen em. toimenpiteiden jälkeen. 

Seurakuntakodilla on neljän työntekijän työtilat, nuorisotila Lataamo, päivä- ja perhekerhon tilat sekä juhlatilana käytettävä seurakuntasali. Nuoret sekä päivä- ja perhekerhot kokoontuvat ensi syksystä alkaen vuokratiloissa Tammelan entisellä kirjastolla (Kirkkoahteentie 1). Diakoniatoimiston asiakasvastaanotto siirtyy Pappilaan (Tammelantie 33). Työntekijöiden työtilat siirretään myös muihin rakennuksiin. Seurakuntakodin juhlasalia on tarkoitus käyttää Tammelan kirkon väistötilana kirkon alkusyksystä alkavan korjauksen ajan. Salissa pidetään tuona aikana jumalanpalvelukset ja hautaan siunaamistilaisuudet. Kirkon remontin valmistuttua tehdään päätös seurakuntakodin jatkosta. 
 

Lisätietoja

6.6.2024 16.59