Uutiset

Tällä sivulla kerromme seurakunnan toimintaan liittyviä uutisia: henkilömuutoksia, tiloihin liittyviä uudistuksia ja muuta, mikä ansaitsee tulla uutisoiduksi.

Koronaohjeet 24.2.2021

3.6.2020 14.47

Koronatiedote 15.3.2021 saakka

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin pandemiaryhmä käsitteli ylimääräisessä kokouksessaan tiistaina 18. tammikuuta sosiaali- ja terveysministeriön perjantaina 15. tammikuuta antamaa suoraa ohjausta.

STM:n mukaan Suomessakin leviävät koronavirusvariantit aiheuttavat merkittävän uhan kansanterveydelle. Maakuntia ohjataan yksiselitteisesti huolehtimaan alueellaan siitä, että epidemiatilanne palautuu kohti perustasoa viiveettä.

Kanta-Häme on epidemian leviämisvaiheessa, ja ministeriön ohjauksen mukaisesti tulee ottaa käyttöön kaikki leviämisvaiheen toimet täysimääräisesti käyttöön.

Tammelan seurakunnan toiminnan kannalta tämä tarkoittaa 15.3.2021 saakka:

- Kaikki aikuisten kokoava toiminta on edelleen tauolla.

- Jumalanpalveluksia Tammelan kirkossa, Torron kappelissa, muissa tiloissa tai ulkoilmaolosuhteissa ei voi järjestää läsnä olevan seurakunnan kanssa. Jumalanpalvelukset toteutetaan live-videointeina ja ne ovat katsottavissa Tammelan seurakunnan Facebook-sivuilla viikon ajan. Jumalanpalvelusten jälkeen on mahdollista osallistua ehtoollisen viettoon, johon ilmoittaudutaan etukäteen suntio Heli Heikkilälle, p. 050 383 3389.

- Kirkollisia toimituksia, hautaan siunaamisia, kasteita ja vihkimisiä voidaan järjestää, mutta tilaisuuksiin osallistuvien määrä joudutaan edelleen rajamaan maksimissaan 10 henkilöön. Hautajaisten osallistujamäärä voi perustelluista syistä olla muutamia henkilöitä enemmän.

- Järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa käytetään maskeja, pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.

- Muistotilaisuuksia tai muita perhejuhlia ei voi järjestää seurakunnan tiloissa.

- Päiväkerhot pidetään normaalisti. Perhekerhoja ei pidetä. Varhaisnuorten kerhoja ei pidetä. Isoskoulutus ja nuortenillat pidetään turvatoimin

- Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten: kirkkoherra Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, kappalainen Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja seurakuntapastori Anne Koivula puh. 050 383 3386. Lisäksi Palvelevassa puhelimessa numerossa 0400 22 11 80 on tarjolla keskusteluapua luottamuksella.

Seurakuntatoimistoa ei pidetä yleisesti auki, mutta voit hoitaa asian puhelimen välityksellä tai sopia seurakuntasihteeri Tiina Sillanpään kanssa asiointiajan, tiina.sillanpaa@evl.fi, p. 040 804 9550

Edelleen kaikesta huolimatta siunausta, kärsivällisyyttä ja jaksamista vallitsevassa tilanteessa!

Juha Koivulahti