Koronatiedote 16.5. saakka

30.4.2021 12.17

Kanta-Hämeen nykyiset rajoitukset ovat voimassa 16.5. asti

Tautitilanne on muutamien viime viikkojen aikana selvästi helpottanut. Samaan aikaan terveysviranomaiset ovat kuitenkin muistuttaneet maltillisuudesta ja varovaisuudesta, jotta tartunnat saataisiin painettua niin alas, että normaalia toimintaa voitaisiin kesällä jo avata. Tammelan seurakunnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:

- Kaikki aikuisten kokoava toiminta on edelleen tauolla.

- Jumalanpalveluksia Tammelan kirkossa, Torron kappelissa, muissa tiloissa tai ulkoilmaolosuhteissa ei järjestää läsnä olevan seurakunnan kanssa. Jumalanpalvelukset toteutetaan live-videointeina ja ne ovat katsottavissa Tammelan seurakunnan Facebook-sivuilla viikon ajan. Jumalanpalvelusten jälkeen on mahdollista osallistua kirkossa ehtoollisen viettoon, johon ilmoittaudutaan etukäteen suntio Heli Heikkilälle, p. 050 383 3389. Ehtoolliselle otetaan enintään 10 henkilöä kerrallaan. Mikäli kirkkoon tuleminen on estynyt, seurakunnasta voi pyytää papin toimittamaan yksityisehtoollisen kotiin tai vast.

- Hautaan siunaamisia, kasteita ja vihkimisiä järjestetään, mutta siten, että tilaisuuksiin osallistuvien määrä pyritään rajamaan mahdollisuuksien mukaan enintään 10 henkilöön. Kirkolliset toimitukset pidetään Tammelan kirkossa, joka on tilana riittävän suuri, jotta turvaetäisyydet voidaan säilyttää. Hautajaisissa ja kastetilaisuuksissa osallistujamäärä voi perustelluista syistä olla muutamia henkilöitä enemmän. Seurakunnasta on myös viime aikoina jonkun verran tiedusteltu, kuinka suuri joukko voi kokoontua hautausmaalle hautaanlaskuun. Ottaen huomioon mahdollisuuden pitää turvavälit, mutta samalla äänenkuuluvuuden asettamat haasteet suositus on, että haudalle kokoontuva joukko on enintään 25 henkilöä, mutta mielellään sielläkin tätä pienempi.

- Kirkollisissa toimituksissa käytetään maskeja, pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.

- Muistotilaisuuksia tai muita perhejuhlia ei voi edelleenkään järjestää seurakunnan tiloissa.

- Päiväkerhot kokoontuvat tiistaisin. Perhekerhoja, varhaisnuorten kerhoja ja nuorteniltoja ei pidetä. Isoskoulutus on tältä keväältä päättynyt.

- Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten: kirkkoherra Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, kappalainen Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja seurakuntapastori Anne Koivula puh. 050 383 3386. Lisäksi Palvelevassa puhelimessa numerossa 0400 22 11 80 on tarjolla keskusteluapua luottamuksella.

- Seurakuntatoimiston palvelut ovat käytettävissä seuraavasti: ma, ke ja to klo 9-13, ti suljettu. Toimistoa ei pidetä yleisesti auki, mutta voit hoitaa asian puhelimen välityksellä tai sopia asiointiajan edellä ilmoitettuina aikoina, tammelan.seurakunta@evl.fi, p. 040 804 9550.

Parempia aikoja odottaen sekä hyvää kevättä ja parhainta eli Jumalan siunausta toivottaen!

Juha Koivulahti