Koronatiedote 30.9. saakka

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin kirkossa turvavälit huomioon ottaen. Ehtoollinen vietetään viikkomessun kaavan mukaisesti. Saarnat julkaistaan edelleenkin Facebookissa.

Kirkossa voidaan järjestää kasteita ja vihkimisiä. Suositeltavaa on, että kasteet järjestetään etupäässä kirkossa tai muissa seurakunnan tiloissa tai jossain muussa riittävän suurikokoisessa kokoontumistilassa (ei siis mielellään kodissa). Seurakunnan tilat ovat käytössä hautajaisten muistotilaisuuksia varten kokoontumislukumäärärajoitusten puitteissa. Pappien osallistumisesta muualla kuin seurakunnan tiloissa pidettäviin muistotilaisuuksiin on sovittava kunkin papin kanssa erikseen.

Suositeltavat enimmäishenkilömäärät seurakunnan tiloissa:

Kirkko: ei rajoitusta, mutta joka toinen penkkirivi on edelleen pois käytöstä

Seurakuntakoti: 40 henkilöä

Torron kappeli: 30 henkilöä

Pappila: 20 henkilöä

Edelleen muistutamme seurakuntalaisia maskin käytöstä ja turvaväleistä. Käsidesiä on saatavilla seurakunnan tiloissa.

Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten: kirkkoherra Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, kappalainen Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja seurakuntapastori Anne Koivula puh. 050 383 3386. Lisäksi Palvelevassa puhelimessa numerossa 0400 22 11 80 on tarjolla keskusteluapua luottamuksella.

Seurakuntatoimisto on auki ma, ke, to klo 9-13, ti suljettu. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse p. 040 804 9550 tai sähköpostitse tammelan.seurakunta@evl.fi.

Sukuselvitykset perunkirjoitusta varten saa nyt yhdellä tilauksella

10.3.2021 13.23

Monissa tapauksissa on mahdollista tilata valtakunnallinen sukuselvitys, joka kattaa vainajan tiedot 15 ikävuodesta alkaen. Vainajan koko muuttohistoria näkyy yhdellä todistuksella. Tammelan seurakunta kuuluu Tampereen aluekeskusrekisteriin, jossa laaditaan tällainen valtakunnallinen sukuselvitys Suomen kaikkien ev.-lut. seurakuntien osalta silloin, kun vainaja on ollut kuollessaan Tammelan seurakunnan tai muun Tampereen aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsen. Samoin näin toimitaan niissä tapauksissa, joissa vainaja on ennen siirtymistään muuhun rekisteriin viimeksi kuulunut jäsenenä seurakuntaan, joka on mukana Tampereen aluekeskusrekisterissä.

Muissa tapauksissa sukuselvitys on aikaisemmin käytössä ollutta tapaa noudattaen pyydettävä erikseen jokaisen seurakunnan osalta, joihin vainaja on eläessään kuulunut 15 ikävuodesta alkaen.

Sukuselvitys ja muu virkatodistus suositellaan tilaamaan valtakunnallisen tilauspalvelun kautta: tilaavirkatodistus.fi (tai bestallambetsbevis.fi).

Palvelu on yksityishenkilöille. Tunnistautumiseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Palvelua voivat käyttää täysi-ikäiset, joilla on kotikunta Suomessa, ja sitä voi käyttää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.