Diakonia

Lähetys ja kansainvälinen diakonia

Seurakuntamme osallistuu Kristuksen kirkolleen antaman lähetystehtävän toteuttamiseen. Siihen sisältyy evankeliumin julistaminen ja diakonia, lähimmäisen rakkauden osoittaminen kaikille. Evankeliumin julistaminen koko ihmiskunnalle on kristittyjen yhteinen haaste.

Lähetystyön luonteeseen kuuluu meneminen sinne missä Kristusta ei vielä tai ei enää tunneta. Teemme työtä siltä perustalta, josta kirkon osallistuminen maailmanlaajuiseen lähetystehtävän toteuttamiseen kasvaa. Siksi rukoilemme lähetystyön puolesta, järjestämme lähetysiltoja, lähetyslounaita, myyjäisiä, arpajaisia, Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia ja sitoudumme täyttämään kannatussopimusten velvoitteet. Pyrimme siihen, että Kristuksen kirkolleen antama lähetystehtävä kulkee läpileikkaavasti mukana kaikessa seurakuntamme toiminnassa. Tahdomme olla mukana siinä minkä Jumala siunaa.

Kansainvälisen diakonian kautta seurakuntamme osallistuu Jeesuksen antamaan palvelutehtävään. Tahdomme todistaa teoillamme kristillisestä vakaumuksesta, joka toimii lähimmäisen hyväksi ja kantaa vastuuta maailmasta. Uskomme, että jokaisella ihmisellä on luovuttamaton ihmisarvo. Haluamme vahvistaa kaikkien ihmisarvoa ja edellytyksiä kantaa itse vastuuta elinolosuhteisiinsa vaikuttavista asioista. Tukemamme kansainvälinen diakonia toteutuu kehitysyhteistyönä, katastrofi- ja pakolaisapuna sekä kirkkojen välisenä yhteistyönä. Kansainvälisen diakoniatyön avustus katastrofityölle kanavoidaan Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Tammelan seurakunnan vapaaehtoinen lähetyssihteeri on Susanna Peltonen, susanna.peltonen@tammela.fi, 040 084 9257

Tuemme radiotyötä, Sirpa Rissanen on nimikkolähettimme

Tammelan seurakunta on solminut lokakuussa 2016 yhteistyösopimuksen medialähetysjärjestö Sanansaattajien kanssa Sirpa Rissasen työn tukemiseksi.

Sirpa Rissanen työskentelee Sansan Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian aluepäällikkönä Kyproksella. Hän toimii Sansan alueen yhteistyökumppaneiden yhteyshenkilönä sekä tärkeänä linkkinä Suomeen. Työ sisältää muun muassa projektinhallintaa, viestintää ja vierailuja.
 
Radion, television, podcastien ja erilaisten mobiilisovellusten avulla tavoitetaan alueella myös lukutaidottomia ja erityisesti naisia ja nuorta sukupolvea. Medialähetyksen keinoin viesti kulkee uskossaan usein yksin tai salaa eläville. Viedään toivoa sinne, missä toivoa ei enää ole.
 
Sirpa Rissanen aloitti Sansan projektityöntekijänä vuonna 2016. Sirpa ja hänen aviomiehensä Roy ovat työskennelleet vuodesta 1993 lähtien lähetystyössä eri puolilla maailmaa.
 
Koulutukseltaan Sirpa on yhteiskuntatieteiden kandidaatti (BA) sekä yo-matkailumerkonomi.

Lue lisää tästä linkistä Sirpan työstä ja sen tukemisesta

Toivoa naisille -työ Intiassa

Toivoa naisille -työ (ent. Hanna-työ) toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailman voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Työn ytimessä on rukouskalenteri, jossa on joka päivälle lyhyt esirukous, sekä kristillinen mediasisältö, joista naiset saavat hyödyllistä arjen tietoa sekä kuulevat heitä rakastavasta ja arvostavasta Jumalasta. 
 
Tammelan seurakunta tukee tamilinkielistä Toivoa naisille -työtä Intiassa. Tamilinkieliset ohjelmat siirtyivät vuonna 2022 radiosta televisioon. Televisio-ohjelmat muistuttavat naisia heidän arvostaan ja oikeuksista Jumalan luomina yksilöinä.

Lue lisää tästä linkistä Toivoa naisille -työstä

Tammelan seurakunta tekee yhteistyötä Kirkon ulkomaanavun ja lähetysjärjestöjen kanssa.

Tammelan seurakunnan juhannusjuhlilla 2016 kerätyn kolehdin 240 € avulla ostettiin Intiassa kaksi ompelukonetta. Näiden ompelukoneiden avulla naiset voivat saada elannon ja elämänsä kuntoon.