KORONATIEDOTE 15.8. ASTI

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin kirkossa turvavälit huomioon ottaen. Lisäksi jumalanpalvelukset myös striimataan esirukouksen loppuun asti. Ehtoollinen vietetään viikkomessun kaavan mukaisesti. Saarnat julkaistaan edelleenkin Facebookissa.

Kirkossa voidaan järjestää kasteita ja vihkimisiä. Suositeltavaa on, että kasteet järjestetään kesän aikana etupäässä kirkossa tai muissa seurakunnan tiloissa tai jossain muussa riittävän suurikokoisessa kokoontumistilassa (ei siis mielellään kodissa). Seurakunnan tilat ovat käytössä hautajaisten muistotilaisuuksia varten kokoontumislukumäärärajoitusten puitteissa. Pappien osallistumisesta muualla kuin seurakunnan tiloissa pidettäviin muistotilaisuuksiin on sovittava kunkin papin kanssa erikseen.

Suositeltavat enimmäishenkilömäärät seurakunnan tiloissa:

Kirkko: ei rajoitusta, mutta joka toinen penkkirivi on edelleen pois käytöstä

Seurakuntakoti: 40 henkilöä

Torron kappeli: 30 henkilöä

Pappila: 20 henkilöä

Edelleen muistutamme seurakuntalaisia maskin käytöstä ja turvaväleistä. Käsidesiä on saatavilla seurakunnan tiloissa.

Seurakuntatoimisto on auki ma, ke, to klo 9-13, ti suljettu. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse p. 040 804 9550 tai sähköpostitse tammelan.seurakunta@evl.fi.

Koronatiedote 30.4. saakka

29.3.2021 09.38

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.

Tammelan seurakunnassa tämä tarkoittaa seuraavaa:

- Kaikki aikuisten kokoava toiminta on edelleen tauolla.

- Jumalanpalveluksia Tammelan kirkossa, Torron kappelissa, muissa tiloissa tai ulkoilmaolosuhteissa ei voi järjestää läsnä olevan seurakunnan kanssa. Jumalanpalvelukset toteutetaan live-videointeina ja ne ovat katsottavissa Tammelan seurakunnan Facebook-sivuilla viikon ajan. Jumalanpalvelusten jälkeen on mahdollista osallistua ehtoollisen viettoon, johon ilmoittaudutaan etukäteen suntio Heli Heikkilälle, p. 050 383 3389. Ehtoolliselle otetaan enintään 6 henkilöä kerrallaan.

- Kirkollisia toimituksia, hautaan siunaamisia, kasteita ja vihkimisiä voidaan järjestää, mutta tilaisuuksiin osallistuvien määrä joudutaan rajamaan maksimissaan 6 henkilöön. Erityisesti hautajaisten osallistujamäärä voi perustelluista syistä olla muutamia henkilöitä enemmän.

- Järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa käytetään maskeja, pidetään turvavälit ja huolehditaan käsihygieniasta.

- Muistotilaisuuksia tai muita perhejuhlia ei voi järjestää seurakunnan tiloissa.

- Päiväkerhot tauolla. Perhekerhoja, varhaisnuorten kerhoja ja nuorteniltoja ei pidetä. Isoskoulutus pidetään etäkoulutuksena.

- Papit ovat tavoitettavissa keskusteluja ja sielunhoitoa varten: kirkkoherra Juha Koivulahti puh. 040 804 9534, kappalainen Timo Leinonen puh. 050 362 0895 ja seurakuntapastori Anne Koivula puh. 050 383 3386. Lisäksi Palvelevassa puhelimessa numerossa 0400 22 11 80 on tarjolla keskusteluapua luottamuksella.

Seurakuntatoimisto on huhtikuun ajan auki seuraavasti: ma klo 9-13,  ti suljettu, ke ja to klo 9-13. Toimistoa ei pidetä yleisesti auki, mutta voit hoitaa asian puhelimen välityksellä tai sopia asiointiajan edellä ilmoitettuina aikoina, tammelan.seurakunta@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 040 804 9550.

Edelleen kaikesta huolimatta siunausta, kärsivällisyyttä ja jaksamista vallitsevassa tilanteessa!

Juha Koivulahti